• en
  • sv

Glaskeramer

Microbas är specialiserade på läppning och maskinbearbetning av Zerodu och andra glaskeramer

Material-GlasCeramic

Precision och stabilitet

Glaskeramer är extremt lågexpansiva material som tagits fram för optik och astronomi och kan i vissa fall anpassas för att arbeta i ett visst temperaturområde.

De mest stabila materialen som Zerodur, Sitall och ULE är inte bara komplicerade att bearbeta utan kräver också en försiktig och omsorgsfull hantering på grund av sin sprödhet och känslighet mot flisning. Materialets egenskaper medför också mycket slitage på verktyg och maskiner.

Rustade för utmaningen

Microbas har lång erfarenhet av att bearbeta glaskeramer och har tillverkat ett stort antal komponenter i olika geometrier - allt från mindre komponenter till produkter som är över 4 m² stora. Vi har inte bara utvecklat metoder och processer att hantera och bearbeta dessa material, utan också maskiner speciellt anpassade för att bearbeta och hantera slitage som uppkommer av spånor och damm. Vi har 5-axliga fräsmaskiner speciellt utrustade för att klara den tuffa miljön och vi har också Ultrasonicfräsning i 5 axlar för bearbetning av glas och glaskeram. Glaskeramer kan även läppas till mycket fina toleranser och poleras till optiska egenskaper och användas för de mest krävande applikationerna.