• en
  • sv

Högpresterande Linjäraxlar

Microbas tillverkar komponenter till linjäraxlar med extrem noggrannhet

motorbeam

Kraven på produktivitet i komplexa maskinsystem ökar ständigt . För maskinbyggare blir det svårare att uppnå tillräcklig precision i de standardprodukter som finns på marknaden för pneumatisk och elektrisk rörelseteknologi.

En av våra kunder hade just det här problemet och lät oss tillverka mekaniken till en linjärenhet med mycket högre noggrannhet än vad som fanns tillgängligt på marknaden. Resultatet blev en 2,4 m lång motorbalk med ett chassi och två slider – som bearbetats ur solida aluminiumblock och som genomgått Microbas standardprocess för att minimera inre spänningar. Sliderna är hårdanodiserade och noggrant monterade på chassit med en planhetstolerans på 3 µm/100 mm och monterade parallellt inom 0,1 mm över balkens fulla längd. Under de senaste 10 åren har vi levererat ett flertal av dessa balkar.

Balkarna har i sin applikation försetts med en motorenhet som flyger på luftlager över sliderna och utför miljoner positioneringar per år i ett mycket kritiskt processteg inom mikroelektronikindustrin.


Sharing is caring
Share Button